EPDM dakbedekking

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een uitstekend materiaal om een duurzaam dakbedekkingssysteem voor vlakke en licht hellende daken te realiseren. De reële te verwachtte levensduur van een op de juiste manier aangebracht EPDM-dak is 50 jaar!

Het voordeel van EPDM dakbedekking is dat er niet meer met “open” vuur gewerkt hoeft te worden, omdat de EPDM folie met een EPDM lijm verlijmd wordt. Dit zal dus een besparing zijn op de brandverzekering. Dankzij talloze innovaties kunnen overlappen van de EPDM op een betrouwbare manier afgedicht worden met behulp van tape, lijm/kit of thermische lasverbinding.

Verschillende soorten EPDM

U kunt bij Zinkunie diverse soorten EPDM kopen, die elk hun eigen verwerkingsvoorschriften hebben.

De soorten zijn te onderscheiden in :

  • Europese EPDM (herkenbaar aan een structuur in het oppervlak)

Deze EPDM wordt meestal aangebracht met een lijm, maar er kan ook voor een mechanisch bevestigd of geballast systeem gekozen worden. Voor de kimfixatie wordt een speciale contactlijm gebruikt, het dakvlak wordt verlijmd met een PU lijm en de overlappen middels een lijm/kit verbinding.

  • Amerikaanse EPDM (herkenbaar aan talk op het gladde oppervlak)

Deze EPDM kan verlijmd, mechanisch bevestigd of geballast aangebracht worden. De verlijming op het dakvlak wordt gemaakt met een contactlijm die 2-zijdig  aangebracht wordt. De kimfixatie wordt gemaakt met een kimfixatie strook van gewapende EPDM. De overlappen worden gedicht met een naadverbindingstape en de hoeken worden waterdicht afgewerkt met flashing (dit is een vervormbare nog niet gevulkaniseerde EPDM)

  • Föhnbare EPDM

Deze EPDM kan gekleefd, partieel gekleefd of mechanisch aan de ondergrond bevestigd worden. De overlappen worden gedicht middel een thermische lasverbinding.

Voordelen van EPDM bij Zinkunie

Bij Zinkunie kunt u de diverse soorten EPDM kopen met de bijbehorende primer en lijmen en EPDM kit. Nog geen ervaring met EPDM ? Voor de toebehoren en advies bent u bij Zinkunie aan het juiste adres! 

De voordelen op een rij: 

  • Snelle levering van EPDM membranen op maat
  • Top kwaliteit in diverse EPDM daksystemen
  • Diverse breedtes uit voorraad leverbaar
  • EPDM cursussen
  • UV-bestendig

Bent u nog geen klant bij Zinkunie? U kunt zich hier aanmelden! Of bekijk direct ons assortiment EPDM en toebehoren.

Contact algemene zaken

(0411) 688 339
info@zinkunie.nl