VESTIS aluminium

Hoogwaardige dak- en gevelbekleding

Zowel architecten als verwerkers zijn er dol op: hoogwaardig voorgelakt aluminium voor dak- of gevelbekleding. VESTIS is namelijk duurzaam, eenvoudig te bewerken, krasbestendig, flexibel en beschikbaar in maar liefst 18 eigentijdse kleuren.

Het aluminium is geproduceerd door middel van het coil coating proces waarbij de zichtzijde is voorzien van een hoge kwaliteit laklaag met een dikte van 35µm en de onderzijde van 25µm superpolyester coating. Met als gevolg dat de lak alle soorten weertypes gemakkelijk weerstaat en het materiaal eenvoudig te plooien is naar eigen ontwerp voor dak en gevel

Coatings en kleuren

VESTIS  wordt geproduceerd met diverse soorten oppervlakten coating: van zijdeglans tot mat en van lichte structuur tot een gemêleerde coating en in maar liefst 18 eigentijdse kleuren. De kleuren hebben geen invloed op de kwaliteit of houdbaarheid van het aluminium en hebben puur een esthetische waarde.

Ben je benieuwd naar de kleuren? Vraag de kleurenwaaier gratis aan via onze webshop!

 

Montagesystemen

Er zijn diverse mogelijkheden om VESTIS aluminium te monteren. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. een felssysteem, een roevensysteem, een losangesysteem of een planksysteem.

 • Felssysteem

Het felssysteem is het meest voorkomende montagesysteem dat gebruikt worden voor VESTIS dak- en gevelbekleding. Met een felssysteem wordt het materiaal in de lengterichting, door middel van felsnaden, in 'elkaar gevouwen'. Hierdoor ontstaat er een waterdichte verbinding. Tevens biedt dit systeem alle mogelijkheden voor aansluiting op andere systemen en materialen.  De baanbreedte die gebruikt mag worden is afhankelijk van de hoogte van het dak en de windbelasting.

 • Roevensysteem

Een roevensysteem bestaat VESTIS aluminium platen die in de lengterichting zijn voorzien van rechte opkantingen, waarbij tussen de banen op het dakbeschot zogenaamde roeflatten worden aangebracht. Om het geheel waterdicht te maken worden tussen de aluminium dakbanen en roeflatten een aluminium roefkap gemonteerd. Hoe dik het materiaal van de dakbanen is, is afhankelijk van de baandbreedt en de dakhoogte. 

 • Losangesysteem

Een losangesysteem bestaat uit kleine vierkante plaatdelen van VESTIS aluminium die als het ware in elkaar gehaakt worden tot een mozaïek van gelijke vlakken. Hierdoor kunnen (matig) gebogen oppervlakten goed bedekt worden. Dit montagesysteem wordt toegepast voor de bekleding van grote en kleine hellende en verticale vlakken met een minimale dakhelling van 25° óf 18° met een gesoldeerde tophoek van de losange.

 • Planksysteem

Voor de bekleding van de gevel wordt dikwijls het planksysteem toegepast, zowel verticaal als horizontaal. Het systeem bestaat uit VESTIS aluminiumplaten die zodanig gemonteerd worden dat er een schaduwvoeg ontstaat. Dit versterkt de strakke lijnen voor een moderne uitstraling. Het paneelsysteem valt door middel van de tand en groef in elkaar waardoor je niet kan zien hoe het bevestigd is. De plankprofielen zijn zowel volledig geperforeerd als gestructureerd op maat te verkrijgen.

Complete VESTIS lijn

Het mooie van VESTIS aluminium is dat je naast de bekleding van dak- en gevel ook alle toebehoren in hetzelfde materiaal kunt krijgen. Van stadsuitlopen, HWA-buizen, klangen, vergaarbakken (in vertrouwde Nederlandse modellen!) en alle andere accessoires. Zo wordt alles één mooi geheel. Het oog wil ook wat, nietwaar?

Alle VESTIS toebehoren vind je in onze webshop. 

 

Naar de webshop!

Alle voordelen op een rij

 • Gemakkelijk te verwerken
 • Onderhoudsarm
 • Eenvoudig plooibaar
 • Tot 40 jaar garantie
 • Ruim kleurassortiment
 • Weerbestendig
 • Duurzaam
 • Vandaag besteld is morgen in huis!

  

Zinkunie Terschuur BASE 04 S
Zinkunie Ede BASE 05 S

VESTIS projecten

Ter inspiratie vind je hier een kleine greep uit onze VESTIS projecten. Juist vanwege de veelzijdigheid een zeer geliefd materiaal voor zowel dak- als gevelbekleding.

Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging