Zink bij Zinkunie

Tijdloos zink

Zinken dakgoten, HWA-buizen en daken hebben hun duurzaamheid én kwaliteit meer dan eens bewezen de laatste eeuwen. Zo was de eerst bekende toepassing al in 1811 en tot op de dag van vandaag kun je zink nog steeds terug zien op daken van oude binnensteden. Maar het wordt ook vaak toegepast in de modernere architectuur en bewijst daarmee een tijdloos materiaal te zijn, wat zijn populariteit niet lijkt te verliezen.

 

Vraag GRATIS kleurensamples aan
Zinkunie Berkel Rodenrijs BASE 08 S
Zinkunie Oudenbosch BASE 13 S

Voordelen van zink

Zink staat bekend om zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk verwerkbaar, onderhoudsarm en heeft het een hoge herbruikbaarheid en daarmee erg duurzaam.

Een ander (bijkomend) voordeel is het oxideren van zink. Bij oxidatie vormt zich een patinalaag aan het oppervlakte van het metaal. Deze corrosie laag geeft een karakteristieke uitstraling en zorgt voor extra bestendigheid. Daarbij herstellen kleine oppervlaktekrassen door de patinalaag vanzelf, wat de houdbaarheid van het metaal verlengd. Zink is daarmee dus een uitstekende keuze voor de bekleding van dak en gevel.

Kleurenoverzicht zink

Als marktleider in non-ferrometalen voor dak- en gevelbekleding heeft Zinkunie een ruim assortiment zink. Naast het natuurlijke walsblank hebben we een breed scala aan kleuren procesmatig gepatineerd titaanzink. De fijne pigmenten geven het zink een mooie, egale blauwe, grijze, rode of groene kleurnuance. Van alle onderstaande kleuren produceren we dagelijks maatwerk en in de eerste vier kleuren bieden we zelfs een complete HWA lijn aan!

Bestel hier de zinkwaaier!

1. NedZink NATUREL

NedZink NATUREL is een walsblank titaanzink. Het is een stijlvol en duurzaam product van onderhoudsvrij materiaal. Daarbij ontstaat er door weersomstandigheden en inwerking van vocht oxidatie. Dit zorgt voor een natuurlijke patinalaag, wat weer voor extra bescherming en een steeds mooiere en karakteristieke uitstraling zorgt. Dit proces start meteen na de montage en gaat door totdat er een gelijkmatige patina is ontstaan. NedZink NATUREL is daarmee ideaal als je een natuurlijke en levendige uitstraling wil geven aan een gebouw waar een lange levensduur van belang is.

2. NedZink Nova

NedZink NOVA is een procesmatig gepatineerd titaanzink. Dat wil zeggen dat de patinalaag niet uit zichzelf ontstaat, maar gevormd wordt door een chemische oppervlaktebehandeling na het walsproces. In het geval van NedZink NOVA ontstaat er hierdoor een mooie natuurlijk grijze kleur met een mat en subtiel geborstelde oppervlakte. Doordat er geen laklaag of coating wordt aangebracht, blijven de natuurlijke eigenschappen van het zink volledig behouden.

3. NedZink NOIR

NedZink NOIR is, net zoals NedZink NOVA, een geprepatineerd titaanzink die doormiddel van een chemische oppervlakte behandeling na het walsproces ontstaat. Deze kleurvariant kenmerkt zich door zijn prachtige antraciet zwarte kleur, waarbij de natuurlijke eigenschappen van het zink wederom volledig behouden zijn. Daarmee is het duurzaam, onderhoudsvrij en recyclebaar.

4. NedZink NEO

NedZink NEO is net zoals zijn twee voorgangers een procesmatig gepatineerd titaanzink. Deze natuurlijke grijze kleur met een mat en licht geborsteld oppervlakte is ontstaan door een oppervlaktebehandeling na het walsproces. Hierbij wordt de patinalaag nagemaakt, die normaal gesproken wordt gevormd door weersinvloeden. Naast deze behandeling wordt er niets aangebracht. Doordat er geen laklaag of coating op zit, blijven de natuurlijke eigenschappen van het zink geheel intact.

5/6/7 Nedzink NUANCE

NedZink NUANCE bieden we in 3 kleuren aan. Namelijk NEDZINK NUANCE Blue, Red en Green. Deze drie kleuren zijn procesmatig gepatineerd én voorzien van pigmenten. Het gekozen pigment zorgt voor de blauwe, rode of groene kleur. Elke kleur variant is een titaanzink, die zijn natuurlijke eigenschappen volledig behoudt. Deze pigmenten zorgen zelfs voor een bijkomend voordeel, namelijk een extra beschermlaagje op het zink.

8. RHEINZINK Blue Grey

RHEINZINK Blue Grey is een natuurlijk patina dat voortkomt uit een speciaal beitsproces wat in de natuur vaak jarenlang duurt. Naast het mooie blauwgrijze uiterlijk, is het materiaal ook nog eens duurzaam, volledig onderhoudsvrij & zelfherstellend! Dit laatste komt doordat het materiaal door blijft patineren, waardoor montage krasjes vanzelf geëgaliseerd worden.

9. VM Quartz

VM Quartz is een geprepatineerd zink in een fluweel grijze tint. Doormiddel van fabrieksmatig pre-patineren krijgt het zink meteen al een patinalaag mee bij de start. Zoals eerder gezegd ontstaat dit bij natuurlijk zink pas na enkele maanden buitenlucht. Het voordeel van fabrieksmatig pre-patineren is een egaal uiterlijk en een tijdelijke beschermlaag die vingerafdrukken grotendeels voorkomt.

10. VM Anthra

VM Anthra is wederom een geprepatineerde zink in een antraciet kleur. Door een oppervlaktebehandeling met fosfaten, heeft hij meteen bij het begin al een gepatineerd aanzicht. Door zijn mooie donkere kleur wordt VM Anthra vaak gecombineerd met leien.

Wat de vraag ook is, wij maken het!

Interesse in een van deze zinkkleuren? Je kunt maatwerk gemakkelijk bestellen via onze webshop & app. Bij de webshop voer je de gewenste maten in waarna het programma zelf de bijpassende afbeelding maakt. Bij de app hoef je alleen maar een tekening van je gewenste maatwerk te fotografen. En wat de vraag ook is, wij hebben altijd een passende oplossing! Dus kom je er niet uit, neem gerust contact met ons op!

Bestel hier maatwerk
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft achttien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging