Soorten daksystemen

Soorten daksystemen

Er zijn drie soorten daksystemen, die opgebouwd zijn uit verschillende materialen. Wij staan graag voor je klaar om tot de best passende keuze te komen, die speciaal gericht is op jouw situatie.

Warmdakconstructie

Bij een warmdakconstructie is de isolatie aan de bovenkant van de dragende constructie aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich dan boven de isolatie, waardoor de onderconstructie ‘warm’ blijft.

Omgekeerde platdak constructie

Een omgekeerde platdak constructie is de juiste keuze als je een dak wilt belopen. Dit soort constructies worden dan ook voor dakterrassen en parkeerdaken gebruikt. Een omgekeerd dak is een bijzondere vorm van een warm dak, met het verschil dat de thermische isolatie zich op de waterdichte laag bevindt. Deze isolatie bestaat altijd uit XPS. Daarnaast is het belangrijk om deze constructie altijd te ballasten.

Kouddakconstructie

Bij een kouddakconstructie wordt de isolatie juist aan de onderzijde van de dragende constructie aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich dan direct bovenop de dragende constructie. De dragende constructie vind je hierbij aan de koude zijde van de isolatie.

Gezien de kwetsbaarheid van de constructie, wordt deze sterk door ons afgeraden. De eerste jaren gaat het vaak goed, maar dan kom je op een punt dat de isolatie verzadigd is met vocht en het begint te lekken. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan graag voor je klaar.

 

Naar de webshop Vestigingen
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging