Levenslang genieten van VESTIS aluminium

VESTIS aluminium kan het aan!

Of het nu waait, regent of stormt: VESTIS kan het allemaal aan! Dit materiaal voor dak- en gevelkleding is een welkome nieuwkomer in de
branche. Niet alleen vanwege de natuurlijke uitstraling en de eenvoudige bewerking maar ook vanwege de vele kleuropties waar ook nog eens tot 40 jaar garantie op zit. Genoeg redenen om Productmanager van Zinkunie, Guido van Erp, naar dit mooie materiaal te vragen.

Naar eigen ontwerp

“Architecten zijn er dol op! Eenvoudig te bewerken materialen in eigentijdse kleuren die weinig onderhoud behoeven”, zegt productmanager Guido van Erp. Hij heeft het hier over VESTIS: duurzaam aluminium, geproduceerd door middel van het coil coating proces waarbij de zichtzijde van het aluminium voorzien is van een hoge kwaliteit laklaag met een dikte van 35µm en de onderzijde van 25µm superpolyester coating. Met als gevolg dat de lak alle soorten weertypes gemakkelijk weerstaat en het materiaal eenvoudig te plooien is naar eigen ontwerp voor dak en gevel.

Oude liefde roest niet

VESTIS wordt geproduceerd met diverse soorten oppervlakten coating: van zijdeglans tot mat en van lichte structuur tot een gemêleerde coating. Het materiaal is leverbaar in maar liefst 18 kleuren waarvan er 6 zelfs al één dag na bestelling door Zinkunie geleverd worden. Zo ook Guido's favoriete kleur Cortex. “Cortex is een kleur die zowel op oude als op moderne gebouwen veel toegepast wordt vanwege zijn koper en roestachtige uitstraling dat een pand extra flair geeft. Uiteraard zonder dat het gaat roesten en mét een garantie tot 40 jaar zodat je er levenslang van kunt genieten”, zegt Guido.

Felssysteem

Een veelvoorkomende manier om VESTIS te monteren is via een felssysteem. Een felssysteem is een montagesysteem waarbij het aluminium in de lengterichting met felsnaden als het ware in elkaar ‘gevouwen’ wordt voor een waterdichte verbinding.

Van Erp: "In het geval van het pand in Terschuur is er gebruik gemaakt van een staande felssysteem met getoogde felsbanen van ongeveer 4,5e meter. Een techniek die niet iedere firma eigen is, maar die Van Manen Dak- en Zinkwerk uit Barneveld wel aandurfde om er een stijlvol en luxueus geheel van te maken. Ook vanwege het feit dat Zinkunie het materiaal VESTIS in grote afmetingen kon produceren." Naast de dak- en gevelbekleding zijn ook de dakkappelen aan weerszijden volledig bekleed met VESTIS aluminium."

Complete lijn

“Dak- en gevelbekleding van VESTIS aluminium, maar de toebehoren van een andere materiaal? Dat past niet, vonden we bij Zinkunie”, zegt van Erp. “En daarom hebben we sinds kort naast de dak- en gevelbekleding ook de stadsuitlopen, de HWA-buizen en de vergaarbakken (zelfs in de vertrouwde Nederlandse modellen!) in VESTIS ontwikkeld als complete lijn. Zo sluit alles mooi op elkaar aan als één geheel. Het oog wil ook wat, nietwaar?"

Dit artikel verscheen in vakblad Steildak editie september 2020.

Alle voordelen op een rij

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Onderhoudsarm
  • Eenvoudig plooibaar
  • Tot 40 jaar garantie
  • Ruim kleurassortiment
  • Weerbestendig
  • Duurzaam
  • Vandaag besteld, morgen in huis!

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we alle voordelen van VESTIS aluminium op een rij gezet:

Nog meer VESTIS aluminium?

Wil je meer weten over VESTIS aluminium als materiaal voor dak- en gevelbekleding? Bekijk dan ook de informatie over de diverse montagesystemen, onze 18 kleuren en een greep uit gerealiseerde VESTIS projecten. 

Meer over VESTIS aluminium
Heb je vragen over VESTIS aluminium?

Bij Zinkunie helpen we je graag om elke dag te doen waar jij goed in bent: vakwerk leveren. Dus heb je een vraag? Onze product specialisten helpen je graag verder!

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Je bent verplicht hiermee akkoord te gaan.

The form contains errors