MFT: Multi Flex Technology

MFT: eersteklas match tussen APP en SBS

 

Door Jack Agten, productmanager Zinkunie

Graag zetten we MFT in het zonnetje. Dat kan gemakkelijk, want dit mooie product is zowel bestand tegen de vrieskou als de felle zon. In dit blog lichten we toe wat deze vernieuwende dakbedekking zo duurzaam en flexibel maakt.

MFT staat voor Multi Flex Technology. Meervoudig flexibel is dit jonge en innovatieve product zeker. De KOMO gecertificeerde dakbedekking is een combinatie van APP en SBS gemodificeerd bitumen. MFT brengt de kwaliteiten van beide producten samen tot een hoogwaardige dakbedekking die zowel ’s zomers als ’s winters makkelijk te verwerken is.

Best of both worlds

Een MFT membraan bestaat uit 3 lagen. Een SBS onderlaag, een revolutionaire tussenlaag en een APP bovenlaag. De onderlaag van SBS, een synthetisch rubber met hoge elasticiteit, is zeer flexibel wat voor een solide hechting en soepele verwerking zorgt. Ook onder winterse omstandigheden. De uv-bestendige bovenlaag van APP is goed opgewassen tegen extreme zomers, maar ook bestand tegen sterke temperatuurwisselingen. Samen een eersteklas duo. De glasvezel versterkte polyester tussenlaag zorgt voor een goede hechting van beide bitumineuze materialen en maakt MFT tot een krachtige combinatie van twee besten. Met de voordelen van beide materialen!

All season proof

KOMO gecertificeerd MFT is het hele jaar door een betrouwbare én makkelijk verwerkbare dakbedekking. De hogere standaard elasticiteit garandeert een soepele verwerking in alle seizoenen en vermindert de kans op perforatie en craquelé (kleine barstjes in het materiaal). De uitstekende rekbaarheid, flexibiliteit en hechting maken het innovatieve MFT tot een interessant product voor zowel verwerkers als eindgebruikers. Tijdens wintermaanden hoeft de dakbedekking voor gebruik niet te worden verwarmd. De snelle en soepele toepassing resulteert dan ook in lagere arbeidskosten en minder gasverbruik. Bovendien behoeft een MFT dak nauwelijks onderhoud en heeft het een lange levensverwachting van circa 25 jaar. Duurzaam en voordelig dus!

MFT bij Zinkunie

MFT is op rol verkrijgbaar in lengtes van 5 en 7,5 meter en leverbaar in verschillende kleuren van zwart granulaat tot ultra wit. Neem een kijkje in onze webshop en ervaar de positieve eigenschappen van dit veelbelovende combinatieproduct!

 

MFT dakrollen
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft achttien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging