Gootsystemen

Ongeacht de soort goot die je nodig hebt, bij Zinkunie kun je terecht! Naast standaard goten, leveren wij ook goten op maat en bieden we een complete set met toebehoren en hulpstukken aan. Zo kun je dus echt voor het totale gootsysteem bij ons terecht. Al onze goten en toebehoren leveren wij onder het KOMO® keurmerk.

Verschillende gootsystemen

Hieronder geven we een overzicht van onze verschillende gootsystemen.

Standaard bak- en mastgoten

Onze standaard bak- en mastgoten hebben een lengte van 3 meter, maar je kunt ook bij ons terecht voor goten van 6 meter. Deze goten zijn beschikbaar in verschillende materiaalsoorten, die hieronder zijn opgesomd:

 • Zink
  • 0,8
  • 1,0
  • Nova
  • Quartz
  • Natural Grey
 • Koper

Uiteraard hebben we voor alle bak- en mastgoten de bijbehorende gootbeugels en hulpstukken, denk hierbij aan kopschotten, tapeinden en expansiestukken.

Op maat gemaakte bak- en mastgoten

Als je goten op maat bestelt, produceren we eerst de gootbeugels op maat. Vervolgens maken we de goot, zodat het zeker is dat deze in de beugel past. Je kunt ons ook zelf een gootbeugel aanleveren, zodat wij de goot passend kunnen maken in de beugel. Dit kan handig zijn, als je aan het renoveren bent. In de tabel gaat het om de dikte van de platen in millimeters.

Zink
Koper   
0,8
Koper 0,7
1,0
Koper 1,0
Nova 0,8
Koper oxid 0,7
Nova 1,0
Koper patina 0,7
Noir 0,8
Koper tecu zin 0,7
Blue grey 0,8
 
Graphite grey 0,8
 
Antra 0,8
 
Iron Grey 0,8
 


Gezette maatwerk goten (bak/kil/verholen)

Voor maatwerk goten kun je kiezen uit alle soorten zink en koper. Goten op maat maken wij uiteraard met bijbehorende kop- en separatieschotten, een expansieband en kraallijst.

EPDM Resistit ESK

Resistit ESK is een zelfklevende afdichtingsbaan met een toplaag in gewapend EPDM-rubber. Dit product heeft een totale dikte van 1,6 millimeter. Resistit ESK wordt gebruikt voor de afdichting van goten en kilgoten en met behulp van de FG35 primer föhn je de materialen aan elkaar. Op die manier verkleeft het product aan de ondergrond. 

Je maakt het helemaal af door naast de primer ook alle hulpstukken in EPDM bij Zinkunie te bestellen. Dit resulteert in een uniforme uitstraling. Daarnaast soldeer je de zinken en koperen goten met behulp van het bijpassende soldeertin ter plaatse aan elkaar. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij helpen je graag verder!

Contact algemene zaken

(0411) 688 339
info@zinkunie.nl