Bitumen dakbedekking

Bitumen is een veel voorkomende vorm van dakbedekking. Het grootste deel van de platte daken in Nederland zijn voorzien van dit daksysteem. Bitumen is een aardolieproduct van hoogwaardige kwaliteit. De rollen zijn gemodificeerd door er kunststoffen aan toe te voegen, waardoor de kwaliteit van de bitumen sterk verbetert. Verder zijn ze voorzien van verschillende inlages, om zowel de kracht als flexibiliteit te waarborgen. De grote voordelen van bitumen dakbedekking zijn onder andere de duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking.


Bij Zinkunie bent u aan het juiste adres voor een breed assortiment voor een bitumen dak. De bewezen lange levensduur en kwaliteit van onze daksystemen, hebben ervoor gezorgd dat wij een sterke speler zijn geworden in de markt van de bitumen dakbedekking. Of u nu een gezande, getalkte of gemineraliseerde rol zoekt, wij kunnen u het passende daksysteem bieden.


Het is natuurlijk van groot belang dat uw plat dak waterdicht is. Door een toplaag van SBS of APP bitumen gemodificeerde dakbedekking te combineren met een van de verschillende soorten onderlagen, creëert u een zeer betrouwbare en durabele bescherming voor uw dak.


Verschillende soorten bitumen dakbedekking

  • APP (Atactisch Polypropyleen)


App is een kunststof die ontstaat bij de productie van polypropyleen. Door deze stof te mengen met penetratiebitumen of zacht bitumen ontstaat APP-gemodificeerd bitumen. Dit zorgt ervoor dat deze bitumen beter bestand zijn tegen invloed van UV, een hogere verouderingsweerstand hebben en door zijn thermoplastische eigenschappen bij normale tempratuur soepel en buigzaam zijn.


  • SBS (Styreen Butadieen Styreen) 


Deze stof wordt op een speciale manier vervaardigd. Door deze stof te mengen met penetratiebitumen of zacht bitumen ontstaat SBS-gemodificeerd bitumen. Op deze manier wordt er een rol gefabriceerd die ook bij lage tempraturen zeer flexibel blijft en zijn elastische eigenschappen zorgen ervoor dat de rol een enorme vermoeidheidsweerstand heeft.


  • MFT (multi-flex technologie)


MFT is een revolutionaire rol, dit staat voor multi-flex technologie. Bij deze rol wordt in de onderste laag de enorme kleefkracht en flexibiliteit van SBS gecombineerd met een elasto-plastomere verbinding in de bovenste laag van de rol. Deze laag bestaat uit gedestilleerd bitumen en gemodificeerd polyolefinen (APAO) die zeer sterkt bestand is tegen hoge tempraturen en veroudering door invloed van UV.De bitumen dakbedekking wordt veelal verwerkt middels branden met de dakbrander, maar sommige situaties vragen om een brandveilige verwerking. Als antwoord op dit probleem beschikken wij over zelfklevende dakbedekking, die u volgens de voorschriften van NEN-6050 (Ontwerpvoorwaarden voor brandveilig werken aan daken/Gesloten dakbedekkingssystemen) kan aanbrengen. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze verkoopafdeling.


Voordelen van bitumen bij Zinkunie

Bij Zinkunie kunt u de diverse soorten bitumineuze dakbedekking kopen.


Nog geen ervaring met bitumen? Voor toebehoren en advies over een bitumen dak bent u bij Zinkunie aan het juiste adres! 


De voordelen op een rij: 

  • Snelle levering 
  • Top kwaliteit in diverse bitumen daksystemen
  • Diverse breedtes uit voorraad leverbaar
  • UV-bestendig
  • Duurzame waterdichtheid
  • Eenvoudige verwerking


Bent u nog geen klant bij Zinkunie? U kunt zich hier aanmelden!


Bekijk hier ons assortiment bitumen en toebehoren