Kunststof dakbedekking

Hoogwaardige kunststof dakbedekking

Ons RENOLITALKORPLAN assortiment bestaat uit PVC-P dakbanen, die bij verwarming zachter en flexibeler worden. In deze soepele thermoplastische kunststof dakbedekking hebben we een brede waaier aan mogelijkheden voor het afdichten van daken. Naast de standaard mechanisch bevestigde, geballaste en verlijmde daksystemen bieden we ook innovatievere kunststof daksystemen aan met een ecologische en/of esthetische meerwaarde. Bijvoorbeeld RENOLITALKORPLAN Bright, RENOLIT ALKORPLAN Green, RENOLIT ALKORPLAN Solar, RENOLITALKORPLAN Design en RENOLIT ALKORPLAN Metallics.

Duurzame PVC dakbedekking

Al ruim40 jaar lang wordt RENOLIT ALKORPLAN wereldwijd toegepast voor het afdichten van industriële platte daken en hellende zichtdaken. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten is PVC dakbedekking van RENOLIT geschikt. En dat is niet voor niets! PVC dakbanen zijn kostenbesparend, vuurbestendig, duurzaam, esthetisch en hebben zeer goede fysische eigenschappen!

 

Direct naar PVC assortiment

Mechanisch bevestigd daksysteem

RENOLIT ALKORPLAN F
Deze soepele thermoplastische kunststof dakbedekking voor mechanische bevestiging is
perfect voor lichtgewicht, metalen dakconstructies zoals van grote industriële gebouwen, magazijnen en logistieke centra. Het systeem kan echter ook worden toegepast op betonnen of houten dakconstructies.

Gewapend met polyesterweefsel

Bij dit systeem wordt het dakmembraan langs de randen aan de ondergrondbevestigd door middel van drukplaten en schroeven. Windbelastingberekeningen kunnen nauwkeurig het benodigde aantal bevestigingspunten bepalenom elk risico van windopheffing te voorkomen.

Het RENOLIT ALKORPLAN F membraan voor mechanische bevestiging heeft zelfs een geweven polyester versterking, waardoor het membraan nog beter bestand is tegen de risico’s van windopheffing. Bij overlapping wordt het membraan gelast door middel vanhete lucht. Er komt dus geen open vuur aan te pas! Het systeem is daarmee snel en eenvoudig aan te brengen, ongeacht de weersomstandigheden. De hete lucht lasverbindingen zijn minstens zo sterk als het dakmembraan zelf en geven het dak bovendien een nette en homogene afwerking. Het mechanisch bevestigd systeem garandeert een perfecte en duurzame waterdichtheid van het dak.

Breed kleurengamma kunststof dakbedekking

Mechanisch bevestigde membranen zijn ook geschikt voor imitatie van staande naden en dankzij een breed kleurengamma tevens voor ecologische en esthetische oplossingen zoals een 'cool roof' en 'cool' gekleurde membranen. In geval van renovatie of sloop kunnen demechanisch bevestigde membraneneenvoudig verwijderd en gerecycledworden.

Losliggend geballast daksysteem

RENOLIT ALKORPLAN L
Een geballast of beschermd dak houdt in dat het dakmembraan niet bevestigd of gehecht is aan de dakstructuur. Het membraan is los gelegd en bedekt met bijvoorbeeld grind, tegels of substraat: de ballast.

Soepel en stabiel dakmembraan

De ballast biedt een goede bescherming tegen windopheffing. Daarnaast beschermt de ballast het membraan tegen directe stress veroorzaakt door temperatuurschommelingen, gaatjes of scheuren. Omdat het membraan niet wordt blootgesteld aan uv-straling, beschermt de ballast ook tegen veroudering. Dankzij de glasvliesversterking heeft het RENOLIT ALKORPLAN L membraan tevens een uitstekende dimensionele stabiliteit. Dat wil zeggen dat het prima bestand is tegen veranderingen in afmetingen onder invloed van bijvoorbeeld vocht en trek.

Een ander voordeel is de eenvoudige en snelle installatie van het membraan, ongeacht de weersomstandigheden. Aangezien de naden bij de overlapping handmatig of met automatische lasapparatuur worden gelast, is het gebruik van lijm of andere bevestigingsmiddelen niet nodig.

Ideaal voor groendaken

Het ballastsysteem is geschikt voor warme of omgekeerde dakconstructies, zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Hoewel het meestal op een betonnen ondergrond wordt gebruikt, zijn steeldeck- en houtconstructies ook heel goed mogelijk. Houd er wel rekening mee dat beschermde daken een dakconstructie vereisen die het extra gewicht van de ballast ondersteunt! Dankzij de wortelweerstand van het membraan is het losliggend geballast systeem ook zeer geschikt voor groendaken. Behalve milieuvriendelijk en energiebesparend biedt een geballast systeem met planten of kiezels ook een esthetisch en recreatief voordeel! Tegen het einde van de levensduur van het dak kan het membraan volledig gerecycled ​worden. 

Gekleefd daksysteem

RENOLIT ALKORPLAN A
Op daken waar mechanische bevestiging moeilijk of zelfs onmogelijk is, kan dit thermoplastische kunststof waterdichtingsmembraan aan de dakconstructie worden gekleefd. Het maakt niet uit of de constructie uit hout, beton of steeldeck bestaat.

Gekleefd systeem met PU-lijm

Het gekleefd systeem wordt aanbevolen wanneer het dampscherm niet geperforeerd kan worden. Bijvoorbeeld bij binnenzwembaden en andere gebouwen met een hoge luchtvochtigheid. Ook bij koele of gekoelde gebouwen wordt het gekleefd systeem aanbevolen, omdat mechanische bevestigingen thermische brugproblemen kunnen veroorzaken. Deze thermische brugproblemen zijn een fout in de isolatie, waardoor het energieverbruik wordt verhoogd en vochtproblemen kunnen ontstaan, zoals condens en de ontwikkeling van schimmels.

Maximale windbescherming

Het gekleefd systeem kan worden toegepast op warme en omgekeerde dakconstructies, op nieuwe gebouwen en in het bijzonder op renovatieprojecten. Dankzij de met polyestervlies gecacheerde onderlaagkan het membraanzonder problemenrechtstreeks op een oude bitumineuze ondergrondworden gekleefd. Verder biedt een volledig verlijmd systeem de hoogste windbescherming en vermindert het de stress aan het membraan, omdat het aangehechte membraan niet kan bewegen.

Het RENOLIT ALKORPLAN A membraan op basis van PVC-P vereist minder naden door de grotere breedtes waarin het beschikbaar is. Dit zorgt voor minder installatietijd en een minder onderbroken dakoppervlak. De naden van het membraan worden handmatig of automatisch met hete lucht gelast.

Cool roof daksysteem

RENOLIT ALKORPLAN Bright
Met de ontwikkeling van de RENOLIT ALKORPLAN Bright
dakbaan biedt RENOLIT een extra energie- en milieuvriendelijke oplossing voor het afdichten van een plat dak. De witte 'cool roof' dakbanen zorgen voor een duurzame waterdichting en een maximale reflectie van zonlicht. De witte lasnaden vallen nauwelijks op in het geheel en zorgen voor een stralende homogene afwerking van het dakoppervlak. De combinatie van duurzame bescherming en optimale reflectie van zonlicht maakt de RENOLIT ALKORPLAN Bright daksystemen zo speciaal.

Voordelen cool roof systeem:

 • Minder energie-eisen voor airconditioning in gebouwen
 • Beter comfort in gebouwen zonder airconditioning
 • Lagere CO²-uitstoot door lager energieverbruik
 • Betere luchtkwaliteit in stadskernen
 • Daling van het warmte-eilandeffect, het fenomeen van oververhitting van stedelijke gebieden in vergelijking met de omliggende gebieden
 • Verhoging van de opbrengst van fotovoltaïsche systemen ofwel zonnecellen

RENOLITALKORPLAN Bright daksystemen worden wereldwijd toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Duurzame daken met RENOLIT ALKORPLAN

De combinatie van een kwalitatief duurzaam product, een gedegen technische ondersteuning en een jarenlange ervaring in kunststof dakbedekkingen verklaart het succes van de RENOLIT ALKORPLAN dakbanen. Veel partners, nationaal en internationaal, schenken hun vertrouwen in RENOLIT ALKORPLAN roofing products voor het afdichten van hun daken. Net als wij!

Voordelen PVC dakbanen:

 • Kostenbesparend
 • Vuurbestendig
 • Esthetisch
 • Duurzaam
 • Zeer goede fysische eigenschappen


interesse IN KUNSTSTOF DAKBEDEKKING?

Overtuigd van ons uitgebreide en kwalitatief hoogstaande RENOLIT ALKORPLAN assortiment? Bekijk ons brede aanbod in de webshop of informeer ernaar bij jouw vertrouwde Zinkunie filiaal. Wij geven je graag advies op maat!

Naar PVC assortiment! Contact
MEER WETEN OVER ONS RENOLIT ALKORPLAN ASSORTIMENT?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. INFO@ZINKUNIE.NL
ONZE VESTIGINGEN

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Contact