Isolatiematerialen

Ideale dakisolatie

Er bestaan allerlei soorten isolatiematerialen zoals isolatiedekens, isolatieschuim en inblaasisolatie. Isolatie maakt je woning comfortabel en duurzaam. Eén van de meest gekende en gebruikte vormen van isolatie is de isolatieplaat. Door de hoge isolatiecoëfficiënt kun je heel wat ruimte winnen. PIR isolatieplaten zijn verkrijgbaar in tal van maten en garanderen een snelle en makkelijke plaatsing.

PIR staat voor polyisocyanuraat. Het is een hard kunststofschuim dat voornamelijk voor warmte-isolatie wordt gebruikt. Voor deze toepassing heeft het betere eigenschappen dan polyurethaan (PUR). PIR isolatie is sterker en heeft een zeer lange levensduur. De stof vergaat vrijwel niet en is perfect geschikt voor isolatie.

 

Naar de webshop Of zoek een vestiging in de buurt

PIR isolatieplaten en meer

Zinkunie heeft een ruim aanbod PIR vochtwerende isolatieplaten inclusief toebehoren. Onze toppers:

Unilin isolatieplaten Utherm Roof PIR L

Unilin Utherm Roof L is een PIR isolatieplaat die aan beide zijden bekleed is met een meerlaags gasdicht laminaat waarop verlijmd mag worden. De isolatieplaat is geschikt voor het isoleren van platte en licht hellende daken. De afmetingen van de vlakke platen zijn: 600 x 1200 mm of 1200 x 2400 mm en de afmetingen van de afschotplaten zijn 1200 x 1200 mm. De randen zijn aan vier zijden recht afgewerkt. De gedeclareerde lambda waarde bedraagt (D): 0,022 W/mK.

Unilin isolaieplaten Utherm Roof PIR LE

Unilin Utherm Roof LE is een isolatieplaat van PIR hardschuim die aan beide zijden voorzien is met een meerlaags gasdicht laminaat waarop NIET verlijmd mag worden. De isolatieplaat wordt gebruikt voor het isoleren van grotere projecten met platte en licht hellende daken. De afmetingen van de platen zijn: 600 x 1200 mm of 1200 x 2400 mm. De randen zijn aan vier zijden recht afgewerkt. De gedeclareerde lambda waarde bedraagt (D): 0,022 W/mK.

Unilin isolatieplaten Utherm Roof PIR B

Unilin Utherm Roof B is een isolatieplaat van PIR hardschuim, tweezijdig voorzien van gasopen gebitumineerd glasvlies met een vochtwerende coating. De isolatieplaat is toepasbaar op platte en licht hellende daken. De afmetingen van de Unilin isolatie van de vlakke platen zijn: 600 x 1200 mm. De randen zijn aan vier zijden recht afgewerkt. De gedeclareerde lambda waarde bedraagt (D): 0,025 tot 0,027 W/mK.

Recticel isolatieplaten Eurothane® Silver PIR L

Recticel Eurothane Silver PIR L is speciaal ontwikkeld voor de toepassing met geballaste, verlijmde en mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. De thermische isolatieplaat met lambda waarde 0,022 W/mK is aan beide zijden voorzien van een meerlagencomplex. Andere bevestigingsmethoden zijn ook mogelijk. Informeer hiernaar bij jouw vertrouwde Zinkunie filiaal. Onze deskundigen adviseren je graag.

Isolatie toebehoren

Naast dakparkers heeft Zinkunie ook andere oplossingen om dakisolatie te plaatsen en te bevestigen. Met de FIXUM PU isolatielijm is het isolatiemateriaal bijvoorbeeld gemakkelijk te verlijmen op nagenoeg iedere ondergrond, voor op zowel hellende als platte daken. Dankzij de schuimrups worden oneffenheden in de ondergrond opgevangen. Met de egalisatiekorrels is het mogelijk om bij mechanische bevestiging kleine oneffenheden of kleine afschotcorrecties op te vangen.

Het nut van dakisolatie

Goede dakisolatie verhoogt het wooncomfort en verlaagt het energieverbruik. Met de isolatie van Zinkunie, zoals PIR isolatie, draag je bij aan een beter milieu. Kijk op onze webshop voor alle dakisolatie producten of neem contact op met één van onze filialen voor meer informatie of advies. Onze specialisten staan je graag te woord.

Voordelen Zinkunie

  • Ruim aanbod isolatiemateriaal en toebehoren
  • Diverse maten verkrijgbaar
  • Hoog isolatiecoëfficiënt
  • Snelle plaatsing
  • Advies op maat
  • Duurzaam resultaat

Naar de webshop Of zoek een vestiging in de buurt

Op zoek naar een andere categorie?

Zinkunie heeft alles in huis voor dak en gevel. Van gecertificeerde gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Bekijk ons gehele assortiment.

Ga naar het overzicht
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging