HWA buissystemen

Hoogwaardige HWA buizen

De afkorting HWA staat voor hemelwaterafvoer, ofwel regenpijp. De regenpijpen worden in ronde of vierkante vorm geplaatst om het hemelwater van het dak naar de riolering af te voeren. Zinkunie heeft een zeer breed assortiment aan HWA buissystemen op voorraad. Met keuze uit diverse modellen en materiaalsoorten, zoals een zinken regenpijp of een koperen regenpijp, is de juiste afvoerbuis voor jouw project altijd binnen handbereik. Doordat ook alle hulpstukken direct leverbaar zijn, kun je meteen aan de slag met jouw klus!

Benieuwd naar onze buissystemen?

Neem dan eens een kijkje op onze webshop. Daar vind je allerlei soorten zinken en koperen buissystemen. Voor vakkundig advies kun je natuurlijk ook contact opnemen met je vertrouwde filiaal of één van onze technische specialisten.

Naar de webshop

Zinken regenpijpen

Het breedste assortiment zinken regenpijpen vind je bij Zinkunie. Van onderstaande zinken afvoerbuizen (zoals van 80 mm) zijn zowel de buizen als hun toebehoren direct uit voorraad leverbaar!

Zinken buissystemen
HWA buissysteem 60 mm
HWA buissysteem 70 mm
HWA buissysteem 80 mm
HWA buissysteem 100 mm
HWA buissysteem 120 mm


Voordelen zink

Zink is een fraai en solide bouwmateriaal met een levensduur van meer dan veertig jaar. Het is dus ook uit ecologisch oogpunt een goede materiaalkeuze. Doordat oppervlaktekrassen zich herstellen door de vorming van patina, gaan zinken onderdelen extra lang mee. Bovendien zorgt de corrosielaag voor een karakteristieke uitstraling van je zinken buis of regenpijp. Dankzij de specifieke uitstraling en de diverse kleurmogelijkheden kiezen architecten bij opvallende ontwerpen vaak voor zink. In de bouw wordt zink al decennialang toegepast vanwege het duurzame en betrouwbare karakter en het vermogen hemelwater veilig af te voeren.

 • Prettig verwerkbaar
 • Onderhoudsarm
 • Duurzaam
 • Karakteristiek

Kleurenoverzicht zink

Als marktleider in non-ferrometalen voor dak- en gevelbekleding heeft Zinkunie een ruim assortiment aan titaanzink. Naast het natuurlijke walsblank hebben we een breed scala aan kleuren procesmatig gepatineerd titaanzink.

Vraag een gratis sample aan! Of lees meer over ons zink

Koperen regenpijpen

Uiteraard vind je bij ons ook het breedste assortiment koperen regenpijpen en hulpstukken in diverse afmetingen. 

Koperen buissystemen
HWA buissysteem 60 mm
HWA buissysteem 80 mm
HWA buissysteem 100 mm


Voordelen regenpijpen van koper

Koperen afvoerbuizen zijn bijzonder duurzaam. Met een levensverwachting van meer dan zeventig jaar is koper het ideale materiaal voor je hemelwaterafvoer, zowel voor ronde regenpijpen als platte regenpijpen. Een oxidatielaag beschermt de goot namelijk tegen schadelijke omgevingsinvloeden. De typische kleur van een koperen afvoerbuis verweert langzaam van lichtbruin naar donkerbruin, waarna het nagenoeg zwart en tenslotte groen wordt. Koper wordt dankzij zijn robuuste karakter en lange levensduur graag toegepast bij duurzame bouwprojecten. Ook onder architecten is koper erg geliefd vanwege de unieke uitstraling.

 • Prettig verwerkbaar
 • Onderhoudsarm
 • Zeer lange levensduur
 • Unieke uitstraling
 • Hoge milieuprestaties bij hergebruik

Kleurenoverzicht koper

Als koploper in non-ferrometalen voor dak- en gevelbekleding hebben wij een ruim assortiment HWA buissystemen in blank en gepatineerd koper. Naast het natuurlijke walsblank is er keuze uit procesmatig gepatineerd koper voorzien van natuurlijke pigmenten met een eigentijdse kleurnuance. Kortom: volop keus aan kleurrijke koperen regenpijpen, zowel in platte als ronde vorm.

Aluminium regenpijpen

Een uitgebreid assortiment aan VESTIS aluminium regenpijpen vind je bij Zinkunie. Van de onderstaande HWA systemen in aluminium zijn de aluminium afvoerbuizen en toebehoren direct uit voorraad leverbaar!

HWA buissystemen aluminium
HWA buissysteem 80 mm
HWA buissysteem 100 mm


Met VESTIS aluminium biedt Zinkunie een duurzaam, onderhoudsvrij, tijdloos en gemakkelijk te plooien product aan dat 100% recyclebaar is. VESTIS aluminium is een zeer licht materiaal dat zich bijzonder gemakkelijk laat verwerken. Vanwege het duurzame en betrouwbare karakter, maar zeker ook vanwege de specifieke uitstraling, worden aluminium regenpijpen toegepast op de mooiste projecten.

Dankzij diverse kleurmogelijkheden en het lage gewicht wordt aluminium door architecten tegenwoordig gekozen in opvallende ontwerpen. Hier speelt niet alleen de uitstraling een belangrijke rol, maar ook het vermogen om regenwater betrouwbaar af te kunnen voeren.

Voordelen VESTIS aluminium

 • Grenzeloze uitstraling door ruime kleurkeuze
 • Weersbestendig
 • Duurzaam
 • Onderhoudsarm
 • Prettig verwerkbaar
 • Garantie tot maar liefst 40 jaar

Kleurenoverzicht VESTIS aluminium
Als marktleider in non-ferro voor dak- en gevelbekleding heeft Zinkunie een ruime kleurkeuze in aluminium afvoerbuizen. In het duurzame VESTIS aluminium heb je de keus uit maar liefst 18 kleuren om uit te kiezen, voor zowel binnen als buiten toepasbaar en direct uit voorraad leverbaar. Ben je benieuwd naar de kleuren? Vraag gratis onze VESTIS kleurenwaaier aan via de webshop!

Vraag een gratis sample aan!

Op zoek naar een andere categorie?

Zinkunie heeft alles in huis voor dak en gevel. Van gecertificeerde gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Bekijk ons gehele assortiment.

Ga naar het overzicht
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging