HWA buissystemen

Hoogwaardige HWA buizen

De afkorting HWA staat voor hemelwaterafvoer. HWA buizen worden in ronde of vierkante vorm geplaatst om het hemelwater van het dak naar de riolering af te voeren. Zinkunie heeft een zeer breed assortiment aan HWA buissystemen op voorraad. Met keuze uit diverse modellen en materiaalsoorten, is de juiste afvoerbuis voor jouw project altijd binnen handbereik. Doordat ook alle hulpstukken direct leverbaar zijn, kun je meteen aan de slag met jouw klus!

Benieuwd naar onze buissystemen?

Neem dan eens een kijkje op onze webshop. Daar vind je allerlei soorten zinken en koperen buissystemen. Voor vakkundig advies kun je natuurlijk ook contact opnemen met je vertrouwde filiaal of één van onze technische specialisten.

Naar de webshop

Zinken buissystemen

Het breedste assortiment zinken buissystemen vind je bij Zinkunie. Van onderstaande zinken HWA systemen zijn zowel de buizen als hun toebehoren direct uit voorraad leverbaar!

Zinken buissystemen
HWA buissysteem 60 mm
HWA buissysteem 70 mm
HWA buissysteem 80 mm
HWA buissysteem 100 mm
HWA buissysteem 120 mm


Voordelen zink

Zink is een fraai en solide bouwmateriaal met een levensduur van meer dan veertig jaar. Het is dus ook uit ecologisch oogpunt een goede materiaalkeuze. Doordat oppervlaktekrassen zich herstellen door de vorming van patina, gaan zinken onderdelen extra lang mee. Bovendien zorgt de corrosielaag voor een karakteristieke uitstraling van je zinken buis of regenpijp. Dankzij de specifieke uitstraling en de diverse kleurmogelijkheden kiezen architecten bij opvallende ontwerpen vaak voor zink. In de bouw wordt zink al decennialang toegepast vanwege het duurzame en betrouwbare karakter en het vermogen hemelwater veilig af te voeren.

  • Prettig verwerkbaar
  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Karakteristiek

Kleurenoverzicht zink

Als marktleider in non-ferrometalen voor dak- en gevelbekleding heeft Zinkunie een ruim assortiment aan titaanzink. Naast het natuurlijke walsblank hebben we een breed scala aan kleuren procesmatig gepatineerd titaanzink.

KLEUR ZN 03 1
KLEUR ZN 04 1
KLEUR ZN 06 1
KLEUR ZN 05 1
KLEUR ZN 01 1
KLEUR ZN 02 1
KLEUR ZN 10 1
KLEUR ZN 09 1
KLEUR ZN 07 1
KLEUR ZN 08 1

Koperen buissystemen

Uiteraard vind je bij ons ook het breedste assortiment koperen buissystemen. Van onderstaande koperen HWA systemen zijn zowel de buizen als hun hulpstukken direct uit voorraad leverbaar!

Koperen buissystemen
HWA buissysteem 60 mm
HWA buissysteem 80 mm
HWA buissysteem 100 mm


Voordelen koper

Koperen HWA buizen zijn bijzonder duurzaam. Met een levensverwachting van meer dan zeventig jaar is koper het ideale materiaal voor je hemelwaterafvoer. Een oxidatielaag beschermt de goot namelijk tegen schadelijke omgevingsinvloeden. De typische kleur van een koperen afvoerbuis verweert langzaam van lichtbruin naar donkerbruin, waarna het nagenoeg zwart en tenslotte groen wordt. Koper wordt dankzij zijn robuuste karakter en lange levensduur graag toegepast bij duurzame bouwprojecten. Ook onder architecten is koper erg geliefd vanwege de unieke uitstraling.

  • Prettig verwerkbaar
  • Onderhoudsarm
  • Zeer lange levensduur
  • Unieke uitstraling
  • Hoge milieuprestaties bij hergebruik

Kleurenoverzicht koper

Als koploper in non-ferrometalen voor dak- en gevelbekleding hebben wij een ruim assortiment HWA buissystemen in blank en gepatineerd koper. Naast het natuurlijke walsblank is er keuze uit procesmatig gepatineerd koper voorzien van natuurlijke pigmenten met een eigentijdse kleurnuance. Kortom: volop keus aan kleurrijk koper!

Zinkunie Zandvoort BASE 06 B S
Koperen bochten

Op zoek naar een andere categorie?

Zinkunie heeft alles in huis voor dak en gevel. Van gecertificeerde gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Bekijk ons gehele assortiment.

Ga naar het overzicht
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging