Hellende dakbekleding

Hellende daken

Dakpannen, leien en riet zijn misschien wel de bekendste soorten dakbedekking voor schuine daken voor een huis, kantoor of andersoortige gebouwen. Naast deze traditionele dakbedekkingen zijn er nog legio andere opties voor het bedekken van schuine daken. Denk aan bitumen dakbedekking, zinken of koperen dakbedekking bijvoorbeeld. Het type dakbedekking hangt vaak af van het soort gebouw. Vorm, sfeer en uitstraling spelen een belangrijke rol bij de keuze.

Ga naar de webshop

Soorten daksystemen

Zowel zink, koper als aluminium zijn uitermate geschikt als dakbedekking voor hellende daken. Zinkunie biedt een ruime keuze uit deze duurzame non-ferro materialen met elk hun eigen kenmerken en kwaliteiten.

Felssysteem

Het felssysteem kan worden toegepast op schuine daken met een dakhelling van minimaal 3°, maar wordt bij voorkeur toegepast vanaf 7°. Bij een felsdak worden geprofileerde banen in de lengterichting aan elkaar verbonden door staande felsverbindingen. De felsnaden geven het dakvlak een strak en elegant aanzicht.

Roevensysteem

Ook het roevensysteem wordt bij voorkeur toegepast op een dakhelling vanaf 7° met een minimum van 3°. Bij een roevendak is de bekleding opgebouwd uit platen zink, koper of aluminium die in de lengterichting zijn voorzien van rechte opkantingen en waartussen roeflatten worden aangebracht. De brede roefkappen geven het dak een robuust uiterlijk.

Losangesysteem

Het losangesysteem wordt gebruikt voor het bekleden van hellende en zelfs verticale vlakken. De minimale dakhelling voor een losangedak ligt tussen de 18° en 25°. De kleine vierkante of ruiten plaatdelen maken het bedekken van gebogen dakvlakken mogelijk en leiden tot een mozaïek tafereel.

Planksysteem

Het planksysteem is geschikt voor de bekleding van zowel horizontale als verticale gevels. Bij het plankprofielsysteem worden geprofileerde planken zo gemonteerd dat er een unieke schaduwvoeg ontstaat.

Zinken en EPDM dakbedekkingen cursussen!

Zinkunie heeft veel kennis in huis als het gaat om dak- en gevelbekleding voor platte, hellende en multifunctionele daken. Wij geven je dan ook graag advies op maat om van jouw project een blikvanger te maken. Wil je meer weten op het gebied van zink of EPDM? Bijvoorbeeld hoe je een zinken gevelbekleding het beste kunt verwerken? Wij verzorgen professionele cursussen om jouw vakkennis en praktische skills uit te breiden.

 

Zinkunie cursussen Of zoek een vestiging in de buurt

Op zoek naar een andere categorie?

Zinkunie heeft alles in huis voor dak en gevel. Van gecertificeerde gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Bekijk ons gehele assortiment.

Ga naar het overzicht
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging