Gevelbekleding

Zinkunie Woonhuis Eindhoven BASE 03 S
Zinkunie Woonhuis Eindhoven BASE 09 S

Geweldige gevelbekleding

Al decennialang gebruiken we gevelbekleding in Nederland ter bescherming van de gevel of als blikvanger van een pand. We zien steeds vaker dat architecten hiervoor non-ferro materialen gebruiken, zoals zink, koper of aluminium. Deze materialen hebben een betrouwbaar en duurzaam karakter en zorgen voor een mooie uitstraling. Zinkunie is jouw specialist en partner voor de realisatie van eersteklas gevelsystemen.

Zinken gevelbekleding

Zink als materiaal voor gevelbekleding is een goede keus! Waarom? Zink is flexibel, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, tijdloos en heeft een levensduur van meer dan 40 jaar. Een bijkomend voordeel van zink is dat het oxideert waardoor het materiaal een karakteristieke uitstraling krijgt en ook nog eens extra bestendig wordt tegen invloeden van buitenaf. Zink is dus een uitstekende keuze voor de bekleding van dak en gevel!

Dankzij de vele natuurlijke kleurvariaties is zink ook onder architecten een geliefd materiaal. Extra mooi is dat zowel standaard producten als maatwerk oplossingen zijn binnen 24 uur leverbaar!

Koperen gevelbekleding

Voor wie iets bijzonders zoekt is met koper bij Zinkunie aan het juiste adres! Een materiaal dat niet tot de goedkoopste behoort, maar dat wel een leven lang mee gaat en van een uiterst chique uitstraling geniet. Ook is koper uiterst milieuvriendelijk en geschikt voor elke afmeting en vorm, wat vaak resulteert in schitterende ontwerpen!

Wat betreft kleuren zijn er drie mogelijkheden: met natuurlijke blanke kleur, voorgeoxydeerd of voorgepatineerd (met kopergroene kleur).

Aluminium gevelbekleding

De nieuwste toevoeging onder het assortiment van dak- en gevelbekleding is VESTIS aluminium. Een geliefd materiaal vanwege zijn vele voordelen: onderhoudsarm, duurzaam, hoge weersbestendigheid, licht van gewicht en eenvoudig plooibaar in elk gewenst ontwerp.

En omdat dit materiaal in maar liefst 18 kleuren beschikbaar is (waarvan er 6 direct leverbaar!), geschikt voor ieders stijl en smaak. Ben je benieuwd naar de kleuren? Vraag dan gratis een VESTIS kleurenwaaier aan via onze webshop.

Vraag een gratis kleurenwaaier aan

Soorten gevelsystemen

We hebben verschillende soorten gevelsystemen, waarbij elk systeem zijn eigen uitstraling heeft.

Felssysteem

Bij een felsgevel worden geprofileerde banen in de lengterichting met zogenaamde staande felsverbindingen aan elkaar verbonden. De materiaaldikte bedraagt 0,8 mm bij een bekleding met zink en 0,7 mm bij koper en aluminium. De windbelasting en de hoogte van de gevel bepalen de toelaatbare baanbreedte. Wanneer je felsbanen horizontaal monteert, kun je het beste een maximale baanlengte van circa 5 meter hanteren en de baanbreedte beperken tussen de 300 en 430 mm. Zo werk je het meest optimaal. Monteer je felsbanen verticaal, dan is het advies een maximale baanlengte van circa 6 meter te hanteren en de baanbreedte eveneens te beperken tot maximaal 430 mm. De banen worden aan de kopse zijde met een enkele aanhaking gekoppeld.

Roevensysteem

Een roevendak is opgebouwd uit zinken, koperen of aluminium platen die in de lengterichting zijn voorzien van rechte opkantingen. Bij het traditionele systeem worden zogenaamde roeflatten tussen de banen op het dakbeschot geplaatst. Bij een verticale roevengevel hebben deze latten een trapeziumvormige doorsnede met een breedte van 40 à 50 mm en een hoogte van 60 mm. Om het dak waterdicht te maken, worden afdeklijsten tussen de dakbanen en roeflatten geplaatst; roefkappen. Bij een horizontale roevengevel wordt om inwatering te voorkomen een speciale roefkap gebruikt. Naast het traditionele, ambachtelijke systeem kun je ook kiezen voor het roef-kliksysteem.

Losangesysteem

Het losangesysteem wordt gebruikt voor de bekleding van hellende en verticale gevels. Het bestaat uit kleine gelijkvormige plaatdelen die je in elkaar haakt waardoor er een mozaïek van vlakken ontstaat. Naast vierkant komt ook de ruitvorm regelmatig voor. De losanges worden ook wel ruiten of leien genoemd. De vele kleine plaatelementen maken het mogelijk om ook licht gebogen vlakken goed te bedekken.

Planksysteem

Het planksysteem is een in het oog springende gevelbekleding bestaande uit platen die je horizontaal en verticaal kunt monteren. Door middel van tand en groef valt het planksysteem in elkaar. De plankprofielen worden zo bevestigd dat een ventilerende schaduwvoeg ontstaat. De afmetingen van de planken en voegen zijn variabel. Afhankelijk van de materiaalkeuze is een plankpaneel maximaal 300 mm breed.

Kleurrijke gevels

Als marktleider in non-ferro materialen voor dak- en gevelbekleding heeft Zinkunie het kleurrijkste assortiment in zink, koper en aluminium. Door de vele kleurnuances opent zich een verrassende wereld aan designmogelijkheden voor dak, gevel én interieur. De bekledingstechnieken zijn namelijk niet alleen buiten, maar ook binnen perfect toepasbaar.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Of inspiratie nodig? Neem een kijkje in onze webshop of kom langs in één van onze vestigingen. Keus gemaakt? De meeste kleuren zijn direct uit voorraad leverbaar!

 

Naar de webshop Of zoek een vestiging in de buurt

Waarom Zinkunie?

Met kwaliteit, kennis en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel is Zinkunie jouw ideale partner bij eersteklas gevelprojecten.

  • Hoogwaardige materialen
  • Rijke kleurkeuze in zink, koper en aluminium
  • Vele kleuren en materialen direct uit voorraad leverbaar
  • Betrouwbaar en duurzaam
  • Persoonlijk en deskundig advies

Op zoek naar een andere categorie?

Zinkunie heeft alles in huis voor dak en gevel. Van gecertificeerde gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Bekijk ons gehele assortiment.

Ga naar het overzicht
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging