Daglichtsystemen

Schitterende daglichtsystemen

Je haalt het mooiste daglicht in huis met de daglichtsystemen van Zinkunie. Door de ruime keuze uit verschillende systemen kunnen we voor elk project het optimale systeem samenstellen. Naast extra daglicht zorgen daglichtsystemen ook voor uitzicht en frisse lucht.

Systeem

Type

Lichtkoepels helder / opaal

ZINLUX - acrylaat / polycarbonaat

Opstanden

ZINLUX - PVC / polyester

Daglicht buissystemen

Solatube

 

Ga naar de webshop Of zoek een vestiging in de buurt

Stralende lichtkoepels

Daglicht is er in verschillende kleuren en intensiteiten. Met een lichtkoepel profiteer je van alle soorten licht. De opkomende zon stimuleert de aanmaak van het hormoon cortisol. Dit hormoon activeert ons en verscherpt onze concentratie. Naarmate de dag vordert, wordt het licht minder intens en komt de productie van melatonine op gang. Dit hormoon maakt ons juist rustig en bereidt ons voor op de nacht. Voldoende daglicht is dus essentieel om evenwichtig de dag door te komen en vermoeidheid te vermijden. Een lichtkoepel is een zegen voor ons bioritme!

Energiezuinig ZINLUX

We willen zo energiezuinig mogelijk bouwen. De energieprestatie van zowel bestaande bouw als nieuwbouw is dan ook van groot belang. Deze wordt uitgedrukt in U-waarden. Hoe beter de isolatie, hoe lager de U-waarde, hoe zuiniger de bouw. Voor bouwsystemen geldt een maximale U-waarde van 1,65 W/m²K. Door de verschillende onderdelen uit ons ZINLUX assortiment slim te combineren kun je daar makkelijk onder blijven. Je kunt zelfs U-waarden van 0,4 W/m²K bereiken! Je behaalt dit resultaat al door een super isolerende lichtkoepel te combineren met extra isolatie in de opstand en een glas- of isolatieraam.

Voordelen ZINLUX

  • voor elk budget een mogelijkheid
  • voor elke situatie een daglichtoplossing
  • meer dan 100 verschillende afmetingen leverbaar
  • enkelwandig, dubbelwandig, drie- en vierwandig beschikbaar
  • uv-bestendig dus verkleurt niet

Interesse in een zonnig en zuinig ZINLUX daglichtsysteem? Neem een kijkje in onze webshop of informeer bij jouw vertrouwde filiaal naar de ZINLUX brochure en de mogelijkheden. Wij geven je graag advies op maat.

Naar de webshop Of zoek een vestiging in de buurt

Op zoek naar een andere categorie?

Zinkunie heeft alles in huis voor dak en gevel. Van gecertificeerde gevelbekleding en hemelwaterafvoersystemen tot hoogwaardige dakbedekkingen voor platte en hellende daken. Bekijk ons gehele assortiment.

Ga naar het overzicht
Meer weten over onze producten?

Je kunt altijd bij onze vertegenwoordigers en in onze filialen terecht voor meer informatie, service of deskundig advies. Op elk filiaal zijn technisch experts aanwezig om je met raad en daad bij te staan vanuit kunde en liefde voor het vak.

T. 0411 688 339 M. info@zinkunie.nl
Onze vestigingen

Zinkunie heeft zeventien vestigingen in Nederland en een heleboel enthousiaste vertegenwoordigers. Je kunt in elk filiaal terecht voor het ophalen van bestelde of benodigde materialen wanneer het jou het beste uitkomt. Elke vestiging beschikt over een ruim assortiment en voldoende voorraad en opslagcapaciteit.

Vind jouw vestiging